Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 26. 10:58, kedd | Helyi

Korok, kultúrák, lelőhelyek

Korok, kultúrák, lelőhelyek

Új kötet régészeti kötetet is bemutatnak szerdán a Tornyai-múzeumban

A Korok, kultúrák, lelőhelyek előadássorozat szerdai estjén vehetik kézbe az érdeklődők a Tornyai János Múzeum legújabb kiadványát. A 2018/2019. évi régészeti sorozat négy előadásának kiegészített, jegyzetekkel ellátott, vagy éppen rövidített változatát tartalmazó 80 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötetet Dr. Miklós Péter múzeumigazgató ajánlja a közönség figyelmébe a március 27-én 17 órakor kezdődő, Orosháza 12-13. századi muszlim emlékeit feltáró referátumot követően.

A Tornyai János Múzeum a Korok, kultúrák, lelőhelyek című előadássorozatát 2014. februárjában indított a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A szervezők célja az volt, hogy a régészeti esteken az érdeklődő közönség bepillantást nyerhessen a régészettudomány szerteágazó és izgalmas világába. Az elmúlt hat évben tizennyolc alkalommal juthattak elsőkézből, az adott téma elismert kutatóitól hiteles ismeretanyaghoz az előadásokra ellátogatók.

Az előadássorozat sikereire alapozva indítja útnak a Tornyai János Múzeum e kiadványsorozatot, amelynek első kötetét – szerkesztője Csányi Viktor, a vásárhelyi közgyűjtemény régésze ‑, az érdeklődők a szerdai záróelőadást követően vehetnek először kézbe. Március 27-én Rózsa Zoltán a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója egy a 12–13. században Orosháza térségében élt, sókereskedelemmel és pénzváltással foglalkozó muszlim közösség hagyatékát mutatja be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak