Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 20. 14:32, kedd | Helyi
Forrás: (Göbl Vilmos-sajtóreferens)

Kommunikációs tréning: a meggyőzésről tanulnak az asszisztensek

Kommunikációs tréning: a meggyőzésről tanulnak az asszisztensek

Kommunikációs képzésen vesznek részt a hódmezővásárhelyi, makói és szentesi mammográfiás asszisztensek, valamint az EVP- Egészségfejlesztési Iroda emlőrák-ellenes programjához csatlakozó háziorvosi praxisok asszisztensei.

Az érdek az, hogy az érintett páciensekkel legközvetlenebb kapcsolatba kerülő szakemberek minél hatékonyabban képesek legyenek meggyőzni a lakosságot az egészséges életmód és a szűrések fontosságáról. Az egynapos képzés a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 „Rendszeres mammográfiás szűrés infrastruktúrájának fejlesztése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon" projektje keretében valósul meg („HURO/1101/189/2.4.1) – a projektnek köszönhetően közel 1,8 millió eurót fordíthat a három város emlőrák-ellenes programra, így például Hódmezővásárhelyen decemberben adták át a több mint 660 ezer euró értékben megújult Emlődiagnosztikai Központot, s ezzel együtt az ország első háromdimenziós mammográfiás készülékét.

A képzés célja, hogy az asszisztensek, akik munkájuk során a legközvetlenebb kapcsolatba kerülnek a páciensekkel, hatékony és szakszerű kommunikációval minél inkább képesek legyenek meggyőzni az érintett hölgyeket, valamint a lakosságot a szűréseken való részvétel fontosságáról, és eloszlassák a szűrésekkel kapcsolatos tévhiteket, kételyeket és félelmeket.

A szűréssel kapcsolatos gondolkodásmód megváltoztatása mellett fontos cél az is, hogy munkájuk során az asszisztensek képesek legyenek oly módon hatni a lakosságra, hogy az öngondoskodás és felelősségérzet minél inkább előtérbe kerüljön az egészségünkről való gondolkodásban.

Az egynapos képzés végére az asszisztensek az egészségtudatos életvitelre nevelés kommunikációs alapjait is elsajátítják, megismerhetik a szűrési részvétel növeléséhez elengedhetetlenül szükséges alapvető meggyőzési stratégiákat és érvelési technikákat, valamint azok gyakorlati alkalmazásának módjait, illetve lehetőségeit. Emellett fontos cél az is, hogy eddigi tapasztalataikat felhasználva együttesen tárják fel a szűrési részvétel fokozásával kapcsolatos, illetve a mindennapi munka során adódó kommunikációs akadályokat, megoldásokat keressenek, és egy ötletbörze keretében javaslatok szülessenek további szűrési részvételt növelő módszerekre.

www.huro-cbc.eu

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.