Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 29. 16:26, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Klímatudatosság mindenkinek

Klímatudatosság mindenkinek

Természettudományos Diákkonferencia az Emlékpontban

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg pénteken a Németh László Gimnázium, Általános Iskola a Természettudományos Diákkonferenciát a kutatás iránt érdeklődő Csongrád és Békés megyei hetedikes, nyolcadikos és középiskolás diákoknak, amelynek helyszíne ebben az évben az Emlékpont volt.

A Klímatudatosság mindenkinek címet viselő verseny rendezésében a gimnázium partnere volt Gyulai József Természettudományos Műhely, a Zöld Hódmezővásárhely program és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara. A verseny napján a diákok a víz tisztaságával, a környezetbarát közlekedéssel és a sportos életmóddal kapcsolatban megadott témakörökben készült összesen 14 pályamunkát prezentáció formájában mutatták be a közgyűjtemény konferenciatermében a zsűrinek és diáktársaiknak.

A tanulók munkáját a zsűri tagjai, Dr. Molnár Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának főiskolai docense, Dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának egyetemi docense és Szabóné Tanács Valéria, középiskolai tanár értékelték.

Az általános iskolások közül a zsűri a legjobbnak a Bjelik Máté az elektromos autók témakörében előadott pályamunkáját értékelte, a második helyen Rostás Ametiszt Ildikó végzett a keleti harcművészeti ág, a Wing Tsunról készült munkájával, míg a harmadik helyet Bogár Fanny Egészség és sport című dolgozatával szerezte meg. Különdíjban Kovács-Némedi Máté és Sós Márk párosa részesült A lóvasúttól a szuperexpresszig című, vasúttörténeti előadásával, mind a négy helyezett a Németh László Gimnázium, Általános iskola tanulója, felkészítőjük Dr. Gálné Dr. Horváth Ildikó.

A középiskolások közül az első helyezést Lemaitre Lucien (Németh László Gimnázium, Általános Iskola, felkészítője Matyuska Ferenc) érte el vízminőségi vizsgálatokkal kapcsolatos dolgozatával, a második Gera Dorottya lett (Dugonics András Piarista Gimnázium, Szeged, felkészítője Ladányi Andrea és Dr. Domján Andrea) a fittness tiktak ülőtartás elnevezésű elemének biofizikai vizsgálatával, míg a harmadik helyen Füzesi Anikó és Szűcs Emese (Németh László Gimnázium, Általános Iskola, felkészítő Bodrogi Anikó) végzett a sportolás élettani hatásait bemutató pályamunkájával. A kategória különdíját Balogh Petra és Rubi Dóra (Németh László Gimnázium, felkészítő: Balázs Brigitta és Csaláné Böngyik Edit) érdemelte ki a vízilabdázók körében végzett megfigyeléseikkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.