Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 08. 11:05, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Klasszikus formák és modern törekvések

Klasszikus formák és modern törekvések

Makón láthatók a vásárhelyi alkotóművész szobrai

A makói Glorius Vigadó udvarában kedden este nyílt meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum főrestaurátora, V. Nagy Nándor képzőművészszobrászati és grafikai munkáit bemutató,Tavaszváró egyéni kiállítása.

A tárlat vendégeit Bodrogi Ferenc, a Grand Hotel Glorius tulajdonosa és Toldi János, Makó Város képviselőtestületének tagja köszöntötte, hangsúlyozva a kiállított művek és a felújított épületek által határolt környezet harmóniáját.

– V. Nagy Nándorról kijelenthető, hogy összeművészeti tehetség – állapította meg a kiállítást megnyitó Feledy Balázs művészeti író, rámutatva, hogy a vásárhelyi művész mai kor inkább egy-egy területre specializálódó alkotói között a komplexitást képviseli. S ma, amikor szobrászatról esik szó, leginkább kőből, fából, bronzból készült alkotásokra gondolunk, holott fontos a kerámiaszobrászat is. Hiszen ennek alapanyaga maga a föld, az emberi történelem legősibb, plasztikai formálásra alkalmas matériája, mely V. Nagy Nándor művészeti elképzelései és látomásai eredményeképp rendeződik harmonikus formába. – hangsúlyozta Feledy Balázs.

A művész általa képviselt, a tradícióra és innovációra épülő lírai archaizmusnak fontos alapja az elődök munkája, de annak nem közhely-szerű ismétlését adja, hanem azt a kortárs irányzatok felé haladva formálja műtárgyait, felruházva azokat saját tehetségének invencióival. – jellemezte a V. Nagy Nándor munkásságát a kiállítás megnyitója. A művészeti író kiemelte, hogy az alkotó legújabb sorozata, a kiállításnak is címet adó Tavaszvárók klasszikus görög női formákat idéznek, amelyek bizonyítják a fiatal vásárhelyi művész állandó megújulását is.

A kiállítás augusztus 22-ig naponta 10 és 17 óra között tekinthető meg, a Grand Hotel Glorius recepcióján történő előzetes bejelentkezéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.