Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 24. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kitámasztott párnával cumiztatta babáját, míg cigizett - Verte és elhanyagolta fiait

Kitámasztott párnával cumiztatta babáját, míg cigizett - Verte és elhanyagolta fiait

Két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves tatabányai asszonnyal szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a minap.

A nő a szülői kötelezettségét éveken keresztül súlyosan megszegte, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek.

A vádlott egyedül nevelte a 2001-ben, illetve 2012-ben született gyermekeit egy tatabányai lakásban. A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták, de az anya a gyógyszereket nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza, mert úgy gondolta, hogy a fia csak neveletlen. Az asszony ezzel a fiúval nem foglalkozott, neki szeretetteljes családi hátteret nem biztosított, ezért köztük egyre rosszabb viszony alakult ki, mely fokozódott a kisebbik testvér megszületése után. Ekkor az anya a kisbaba gondozását a nagyobbik fiára hárította, illetőleg a kicsit látványosan szeretgette, becézgette.

2012 nyarán a gyermekeket már védelembe vette a gyámhatóság, mert a vádlott a négy hónapos kisbabát úgy etette, hogy a cumisüveget párnával támasztotta ki, míg ő dohányzott, továbbá rosszul kötötte be a babakocsiba, ezért a gyerek onnan kiesett. Az anya a csecsemőt a tatai tóban megfürdette, melytől a bőrén kiütések jelentek meg.

Az asszony a nagyobbik fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, valamint a sértett a ruháit maga mosta. Az anya nem vett iskolatáskát, ezért a fiú műanyag szatyorban hordta a felszereléseit, valamint szülői értekezletre, fogadó órára nem járt. Az asszony a kisebbik fiú óvodájában szintén nem vett részt szülői értekezleten, fogadó órákon, az anyák napi ünnepségeken nem jelent meg, sőt, kétszer a nagyobbik testvér ment el helyette.

Az anya többször bántalmazta az idősebb fiút, esetenként azért, mert a rábízott feladatot nem az elképzelése szerint hajtotta végre, illetőleg a verések alkalmával gyakorta ordított, trágár kifejezéseket használt. Az asszony egyszer a kisebbiket is pofon ütötte, akinek az arcán az ütés nyoma napokig látszott.

A halmazati szabályok miatt a szülővel szemben egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.