Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 13. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kétnapos néptáncgála a BFMK-ban

Kétnapos néptáncgála a BFMK-ban

A hétvégén több mint százhúsz fiatal táncos lepi el a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadát.

Június 16-án és 17-én 17 órai kezdettel rendezi a vásárhelyi kultúrközpont hagyományos Bóbita-estjét, azaz gyermektánc-csoportjainak bemutató műsorát – ismertette keddi sajtótájékoztatóján Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője.



A művelődési központ égisze alatt Tápai Lászlóné szakmai vezetésével hat csoportban ismerkednek a kisgyermekek a néptánc alapjaival és a néphagyományokkal, illetve tanulnak összetettebb koreográfiákat. Az óvodás és annál is fiatalabb gyermekek – a Tücsök csoport tagjai – még édesanyjukkal együtt táncolnak, a kisiskolások pedig minden év júniusában a Bóbita-esten adnak számot egész éves munkájukról a szülők és az érdeklődő nagyközönség előtt.



A táncegyüttes szakmai vezetője, Tápai Lászlóné az elmúlt év eseményei közül kiemelte, hogy a Deszken és Székesfehérvárott megrendezett versenyekről arany minősítéssel térhettek haza a táncosok, akik képzeletbeli utazásra hívják a hétvégi előadások látogatóit. A műsorban szerepelnek táncok a Dunántúlról, Erdélyből, Észak-Magyarországról, a Dél-Alföldről és Moldvából is. Az esteken színpadra lép a Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontTücsök, Tökmag, Csillagocska, Ficánka, Csicsergő és Bóbita csoportja mellett a Classic Alapfokú Művészeti Iskola Árendás Néptáncegyüttes Kiscsillag csoportja és a Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület Árendás Néptáncegyüttese is.A táncosok zenei kísérője Magyar Enikő és zenekara lesz.



A szombati és vasárnapi estekre jegyeket elővételben a BFMK pénztárában lehet vásárolni, a szombati előadásra még korlátozott számban válthatók belépők – tájékoztatott Varga Anikó, hozzátéve, hogy a művelődési központ néptánccsoportjainak viseletbeszerzését, valamint az est előkészítését és megrendezését a Csoóri Sándor Program segítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.