Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 20. 12:49, szombat | Belföld
Forrás: mti/-fotó:pixabay

Jelentősen bővült a magyar légtér forgalma

Jelentősen bővült a magyar légtér forgalma

Több mint 11 százalékkal növekedett a Hungarocontrol által kezelt forgalom az év első 9 hónapjában, van olyan terület, ahol a növekedés az európai átlag háromszorosa volt

- közölte a társaság szombaton, a légiforgalmi irányítók és a biztonságos repülés világnapján az MTI-vel.

A közlemény szerint 20 százalékos forgalomnövekedés tapasztalható a Magyarországról irányított Koszovó feletti magaslégtérben, a kisgépes forgalom is egyharmadával bővült.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező és induló járatok száma is folyamatosan emelkedik: júliusban 11 ezer 93 repülőgép fel- és leszállításában működtek közre a Hungarocontrol irányítói. 2012 óta az idén először a forgalom már nemcsak a nyári hónapokban, hanem szeptemberben is átlépte a tízezres határt.

Az adatok szerint a Magyarország feletti légiforgalom csaknem tízszeresére nőtt az utóbbi évtizedekben. Míg az 1970-es években évente mintegy 100 000 gép, addig 2017-ben 822 170 fordult meg a magyar légtérben, 2018-ban pedig elképzelhető, hogy számuk átlépi az 1 milliót - írták.

Címkék: légtér, repülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni