Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 14. 10:51, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek Csongrádon

Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek Csongrádon

Három esetben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter.

A rendőrök az úgynevezett "finn módszerrel" ellenőrizték a gépjárművezetőket Csongrádon. Ennek lényege, hogy az intézkedés során biztonságos leállítási helyen, a járőrök az útszakaszon áthaladó összes járművet megállítják és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben, ami mindössze néhány másodpercig tart. Az ellenőrzés csak a járművezető ittasságára korlátozódik. Amennyiben a járművezetőnél ittasság nem állapítható meg, abban az esetben azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

A járőrök 2018. december 13-án 395 járművezetővel szemben intézkedtek, akik közül három sofőr ellen büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.