Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 18. 17:47, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

ISMÉT A KOSÁRSULI ÖRÜLHETETT

ISMÉT A KOSÁRSULI ÖRÜLHETETT

A győri idegenbeli sikert követően szombat este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák a Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni. Egy hét múlva Nyíregyházára utaznak, ahol nem lesz egyszerű dolguk Vas Péteréknek.
A Kosársuli vette magához a kezdeményezést, első sorban Szabó jeleskedett a pontgyártásban. Sokáig nem találta magát a Honvéd, de a 7. perc környékén ébredezni kezdtek. Elsősorban az ex-vásárhelyi Kováts, valamint Tóth villogott náluk. A negyedet azonban Horvát Martin félpályás, a dudaszó pillanatában eleresztett triplájával 24-16-os hátrányban zárták.

Kapkodóvá vált a játék a második 10 perc első felében, mindkét oldalon sok volt a hiba, és ennek ezúttal nem a kemény védekezés volt az oka. A Hódmezővásárhelynek kedvezett ez az időszak, minimálisan, 9 pontra növelték előnyüket, amiben a nagyot küzdő Miletic fontos szerepet játszott. Ekkor mintha valami varázslat történt volna, Puskás Artúr legénysége másfél perc alatt olyan szériát produkált, hogy a hazai közönség csak tátotta a száját: a félidőre 40-37-re jöttek fel.

Harapós fokozatra kapcsoltak a piros mezesek, Mucza pörgött fel leginkább, irányításával 49-49-nél utolérték riválisaikat. Nem is kellett több Varga Zalánnak, aki egymás után két három pontost süllyesztett el a Honvéd gyűrűjében, ismét előnyhöz juttatva csapatát. A záróperiódus előtt a korábban félpályáról beköszönő Horvát mutatta meg, hogy közelebbről sem céloz rosszul, három pontja pedig 11 pontos vezetést eredményezett a Csongrád megyeieknek.
Érezték a honvédosok, hogy ha nem tesznek valamit, akkor hamar eldől a győzelem sorsa, így hát agresszív védekezésre váltva űzték Vasékat. A Kosársuli kosarasai jól állták a sarat, de 7 minutummal a vége előtt, 70-59-nél sem lehetett azt érezni, hogy elkönyvelhetik a sikert. A folytatásban megint idegőrlő csata folyt a parketten, de Miletic jó lepattanózása és Molnár villámgyors betörései döntöttek, és végül a Vásárhely 89-75-re behúzta a derbit.

Vásárhelyi Kosársuli – Budapesti Honvéd 89–75 (24-16, 16-21, 26-18, 23-20)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Gelencsér György, Mintál Csaba és Borgula György

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 450 néző.

Kosársuli: SZABÓ 20, Bálint -, MOLNÁR 20/3, Vas 5, MILETIC 22/3.
Csere: Horvát 6/6, Béres 2, VARGA 12/6, Kun 2.
Edző: Czuprák László

Honvéd: Bea -, Pintér 5/3, Tóth 14/3, Martinez 5/3, KOVÁTS 19.
Csere: Mucza 12, Stefán 5, Máté 9/3, Steier 2, Hargitai 4.
Edző: Puskás Artúr

Czuprák László: „49-49-nél, Varga Zalán triplái jelentették a fordulópontot. Nagyon értékes győzelmet szereztünk a jó formában lévő Honvéd ellen, amelyben Miletic ragyogó lepattanózásának is kulcsszerepe volt. Emellett a legfontosabb pillanatokban jól működött a védekezésünk is.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére