Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 21. 15:08, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Ismét a fővárosban Vasék

Ismét a fővárosban Vasék

Pénteken ismét útra kel a Vásárhelyi Kosársuli NBI B csoportos csapata.

Az úti cél ezúttal is Budapest, ahol 19 órakor a Tehetséges Fiatalok együttese ellen lépnek pályára. A kék-sárgáknak van mit javítaniuk múlt heti produkciójukon, hiszen akkor az MTK ellen az utolsó negyedet alaposan elbukva szenvedtek súlyos vereséget. Hódmezővásárhelyen jövő szerdán, szeptember 27-én 18 órakor rendezik meg az első hazai másodosztályú meccset a Miskolc ellen.

Egy hete a kék-sárgák a harmadik negyedben még fel tudtak jönni riválisaik nyakára, ám a folytatásban már nem volt esélyük a fordításra, így nem sikerült nyerniük a szezonnyitón. Akkor elsősorban Vas Péter és Szabó Péter produkciója hagyott leginkább kívánnivalót maga után. A találkozónak ennek ellenére voltak bíztató elemei: jól debütált a gárda új légiósa Gajic Nemanja, jól pörgött a két fiatal vásárhelyi, Kun és Domján, sőt mellettük Varga Zalánnak sem volt szégyenkeznivalója.

A meccs után Utasi Gábor vezetőedző azt mondta, hogy nem lesz könnyű meccset nyerni idegenben az új NBI B-s elit csoportban, hiszen minden együttes igencsak megerősödött. A Kosársuli ez alapján pénteken sem számíthat majd könnyebb ütközetre a Tehetséges Fiatalok Basketball Players ellen. Már csak azért sem, mert soros ellenlábasuk egy rendkívül fontos győzelmet szerzett a múlt héten: a tavalyi újonc Nagykőrös szájából énekelték ki a sajtot, ráadásul idegenben. A pár éve még konferencia ellenfélként ismert gárdából Beák és Szobi neve csenghet ismerősen a vásárhelyi közönségnek, akik a nagykőrösiek ellen is kiválóan teljesítettek, melléjük még Kerkai lépett elő.

Az idegenbeli sikerhez Pavlovicéknak semlegesíteniük kell őket, de javítaniuk kell hatékonyságukat a támadótérfélen is. Ha mindez sikerül, és a Kosársuli húzóemberei sem botlanak, akkor meg lehetne az első idénybeli győzelem. Mindez idegenben, ami pedig akár duplán is számíthat a végelszámoláskor…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.