Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 17. 16:50, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Televízió

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY TÖBB MINT KÉTHARMADÁNAK CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSE MEGOLDÓDOTT

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY TÖBB MINT KÉTHARMADÁNAK CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSE MEGOLDÓDOTT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” megnevezésű felhívásra Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be, ezért létrejöhetett a Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetésének fejlesztése. A beruházásban a Régi Kenyere-éri csatorna is megújult. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 999,99 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével. A támogatási intenzitás 100%.

A projekt célja az volt, hogy Hódmezővásárhelyen a Régi Kenyere-éri csatorna hidraulikai kapacitását megnöveljék, illetve a Csúcs, Béketelep, Tabán, és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetését fejlesszék, valamint helyreállítsák. Ezért a beruházás során felújították a Régi Kenyere-éri csatornát, ahol több mint 2 km hosszan mederelemeket helyeztek el, mederburkolást végeztek az átereszeknél 140 m2-en, továbbá a becsatlakozó nyílt árkokat is bekötötték, illetve kiburkolták. A beruházás egyik fő eleme egy átfogó csatorna-rekonstrukció és fejlesztés volt.

Hódmezővásárhely jelentős részén már működött kiépített csapadékvíz-elvezető rendszer. A központi területen gravitációs rendszerű csapadékvíz-csatorna hálózat épült ki. Ez a belterületről többnyire nyílt árkos rendszerben vezeti le a vizet, de ahol nincs szennyvízcsatorna, ott jelentősen megemelkedhet a talajvízszint.

A belvíz megelőzése érdekében a Lévai utcai, jelenlegi főgyűjtő csatorna mellé egy új főgyűjtő épült, 1 méteres átmérővel. A beruházás segítségével a burkolt elemekkel kialakított nyílt szelvényű csatornák is megépültek a Lévai utcai főgyűjtőre, illetve a mellékgyűjtőkre csatlakozó utcákban. A beruházás eredményeképpen az érintett utcarészek csapadékvíz-elvezetése hosszú távon megoldódott, sőt kedvező hatással van Hódmezővásárhely teljes területére is.

A „Csúcs-, Béketelep-, Tabán- és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetésének fejlesztése és rekonstrukciója, illetve a Régi -Kenyereéri csatorna hidraulikai kapacitásának növelése Hódmezővásárhelyen” elnevezésű projekt, a TOP-6.3.3-15-HM1-2016-00001 azonosító számú pályázat keretében valósult meg. A beruházás 2017. évben több ütemben kezdődött meg és 2018. augusztus 31-ével zárult.

A projektről bővebb tájékoztatást ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/csapadekviz oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak