Városlista
2019. március 24, vasárnap - Gábor, Karina

Hírek

2018. December 18. 17:47, kedd | PR

Hitelkiváltás - hetet egy csapásra

Hitelkiváltás - hetet egy csapásra

Ha több olyan kölcsönnel rendelkezünk, amelyek fizetése nehézséget okoz, nem a kiadásaink visszavágása, vagy újabb kölcsönök felvétele a megoldás. A bankok kiutat kínálnak mindenkinek, aki ezzel a gonddal küzd.

Váratlanul is változhat az anyagi helyzetünk

A pénzintézeteknek az előnyös, ha mindenki szép rendben vissza tudja fizetni a felvett kölcsönöket. Épp ezért szigorú hitelbírálat előzi meg a nagyobb hitelek kiutalását - elsődlegesen a lakáshitel ilyen -, de még a kis összegű kölcsönöknél is sok mindent megvizsgálnak a szakemberek.
A ‘rossz adósok’, akik a KHR (korábban BAR) listán fenn vannak, eleve az esetek 99%-ában elesnek az újabb kölcsöntől. Az alacsony vagy ingatag havi bevétel is rossz pont. Így elméletben csak azok jutnak kölcsönhöz, akik tényleg vissza tudják fizetni.
Ám az életben bármi megtörténhet. Egy állás elvesztése, egy hosszabb betegség, vagy bármi más nem várt esemény vezethet oda, hogy a tervezett visszafizetési ütemet nem tudjuk tartani.

Nagyon különböző kölcsönökből választhatunk

Érdemes ilyenkor gondolni arra, hogy mindig felbukkannak új banki termékek, és megnézhetjük, nincs-e olyan ajánlat, ami kedvezőbb, mint a mi jelenlegi hitelünk vagy hiteleink.
Mivel az utóbbi években rendkívül kedvező kamatozású kölcsönök jellemezték a piacot, ezért ha több éves a konstrukció, amiben benne vagyunk, akkor feltehetően találunk jobb lehetőséget.
Mindenképpen ajánlott a változó kamatozású kölcsönöket - ha vettünk fel ilyet - végig fixre cserélni. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a teljes visszafizetési időszak alatt változatlanul marad a havi befizetendő összeg. Ezáltal nem leszünk kiszolgáltatva az alapkamat illetve a BUBOR változásából eredő törlesztőrészlet növekedéseknek.

A döcögősen visszafizetett kölcsöneinket mindenképpen ajánlott kiváltani a jelenleg elérhető olcsóbb változatokkal.
Az egyes ajánlatoknál általában megtaláljuk feltüntetve, saját banki vagy idegen banki hitel kiváltására felhasználhatóak-e. Ha nem, akkor erről tájékoztatnak az adott pénzintézetben. Minden szerződés előtt melegen ajánlott a személyes találkozó és az összes részlet tisztázása, beleértve például a betörlesztések lehetőségét is.

Érdemes többet összevonni egybe

Olyan kölcsönöket is találunk most, amelyekkel akár hét meglévő hitelünket egyben ki tudjuk váltani. Egy összeg havonta történő visszafizetése egyértelműen egyszerűbben kivitelezhető, mint több kölcsön törlesztése - ez utóbbi esetben könnyedén megtörténik, hogy egy-egy visszafizetést ‘elengedünk’. Amiből aztán akár az is adódhat, hogy KHR-listára tesznek minket, vagy a bank nem kívánt módon visszaköveteli a pénzét.
Egy kedvező kamatozású, egyszerűen visszafizethető, számunkra jobb törlesztési periódusú kölcsönnel mindez elkerülhető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 13. 11:50, szerda | PR

Ne hagyd, hogy a gyerek a kanapén hétvégézzen!

Ahogy az okoseszközök és multimédiás szórakozási lehetőségek száma nőttön nő, úgy fordul el a figyelmünk önkéntelenül egy alapvető tevékenységről, ami a gyerekek életéhez hozzá kell tartozzon, ez pedig a mozgás.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:22, hétfő | PR

A legtrendibb téli harisnyák

Az a korszak már elmúlt, mikor a zord időben csak nagymamás stílusú, kötött harisnyát vehettünk fel, ha szoknyát szerettünk volna ölteni. Ma már szupernőies és izgalmas változatok húzhatóak télen, de akár nyáron is.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.