Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 14. 09:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Híres amerikai producert átverő csalók ellen emeltek vádat Szegeden

Híres amerikai producert átverő csalók ellen emeltek vádat Szegeden

Egy híres amerikai filmproducert 437 ezer dollárral megkárosító csalók ellen emelt vádat az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a két szerb és egy horvát állampolgárt különösen nagy kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntettével, valamint pénzmosás elkövetésében való megállapodás vétségével vádolják.

A vádirat szerint a három férfi megállapodott abban, hogy megszerzik az angol-amerikai kettős állampolgárságú filmproducernek egy csehországi bankban vezetett bankszámláján levő pénzét. A producer nevére és személyi adataival - a vádlottak egyikének fényképével - hamis brit útlevelet, személyi igazolványt és vezetői engedélyt, valamint névjegykártyákat készítettek. A hamis okmányok felhasználásával Szegeden a sértett nevére számlát nyitottak.

Másnap a vádlottak Prágába utaztak, ahol bementek a producer számlavezető bankjába, ott a hamis okiratok felhasználásával megváltoztatták a bankszámla internetes hozzáférési kódjait. Ezt követően kétezer dollárt felvettek a számláról, 435 ezer dollárt pedig a magyarországi bankszámlára átutaltak. Majd visszautaztak Szegedre, ahol 12 ezer dollárt felvettek, a fennmaradó több mint 400 ezer dollárt át akarták utaltatni egy érdekeltségükbe tartozó fiktív cégnek.

A sértett azonban megtudta, hogy bankszámlájáról pénzt vettek fel, és utaltak át, ezért értesítette a magyar bankot.

A vádlottak 437 ezer dollár, mintegy 120 millió forint kárt okoztak, de mivel a pénz nagy részét lefoglalták, így a meg nem térült kár összege mintegy 4 millió forint - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.