Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2019. Január 07. 13:07, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András

Ha szerda, akkor Szőnyi!

Ha szerda, akkor Szőnyi!

Januári suliváró programok a református általános iskolában

A leendő elsősöket és szüleiket várják a hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolába januárban, szerdánként. Az első suliváró program 2019. január 9-én 16 órai kezdettel lesz a Deák Ferenc utcai tanintézményben, az iskola-ismerkedő alkalmak a hónap következő két szerdáján, 16-án és 23-án folytatódnak.

Nyitott kapukkal várja az iskolaválasztás előtt álló nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola. A januári szerdákon délután 4 órai kezdettel ismerkedhetnek meg a gyerekek és kísérőik az idén 25 éves tanintézménnyel. A bemutató délutánokon a majdani elsősöknek a tanítónők, Gyovainé Aszalai Beáta, Móroczné Keresztesi Ildikó és Vajnai Márta tartanak játékos foglalkozásokat, a szülőket addig Gilicze Rózsa Judit igazgató tájékoztatja a keresztyén suli mindennapjairól és beiratkozás módjáról.

A Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő iskola egy különleges programmal is kedveskedik a város nagycsoportosainak: január 9-én, szerdán délelőtt 11 órai kezdettel a gyerekek körében óriási népszerűségnek örvendő Alma zenekar ad koncertet az ótemplomban.

Tisztelettel várjuk a szerkesztőség munkatársait a Szőnyi iskola suliváró programjaira: mind az Alma Együttes január 9-i 11 órai fellépésére ‑ a koncert zártkörű, kizárólag a meghívott óvodás és iskolás csoportok számára szól ‑ a Református Ótemplomba (Hódmezővásárhely, Kossuth tér), valamint a „nyitott kapuk” délutánjaira a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola (Hódmezővásárhely, Deák F. u. 4-6.) ebédlőjébe.

Az iskoláról az érdeklődők a Szőnyi honlapján tájékozódhatnak:

http://szonyibenjamin.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 15. 18:01, kedd | Helyi

Holler László kiállítása az Alföldi Galériában

2019. január 19-én, szombaton 15 órakor az Alföldi Galériában megnyílik Holler László Pro Urbe-díjas vásárhelyi festő Tájak, érzelmek című egyéni kiállítása.

2019. Január 15. 17:58, kedd | Helyi

Február 2-án kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

Már lehet regisztrálni a Gyermekvasút honlapján

2019. Január 15. 17:55, kedd | Helyi

Díjazottakat jelölhetnek

Hódmezővásárhely díszpolgára, Pro Urbe (A Városért), valamint Signum Urbis Honorantis (A Város Megbecsülésének Jele) kitüntetést adományoz Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a március 15-i ünnepi ülésén.

2019. Január 15. 16:03, kedd | Helyi

Hös-Nagy Kálmánt 90. születésnapján köszöntötték az önkormányzat dolgozói

Kálmán bácsi 1929. január 14-én született Hódmezővásárhelyen kettő gyermekes családba.