Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Január 11. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Azok az országok, ahol az állam első sorban saját polgárainak tartozik, kevésbé vannak kitéve sérüléseknek – írja a szerdán utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Elősegíti a nemzeti függetlenséget az állampapírokba fektetett pénz. Ezek népszerűsítésére indul kampány az elkövetkező napokban Magyarországon.

A program azoknak a magyar állampolgároknak szól, akinek van megtakarítása és a pénzügyi válság körülményei között a magas hozam mellett a biztonságot is kiemelt fontosságúnak tekinti. A kampány háttereként az szolgál, hogy a központ növelni kívánja a belföldi befektetők, ezen belül a lakosság részesedését az államadósság finanszírozásában.

A lap kitér rá, hogy a Prémium Magyar Államkötvény elnevezésű (2015/J sorozatszámú) papírt szerdától lehet jegyezni. A kötvény három évre kínál befektetési lehetőséget, változó kamatozással. A kamatozás alapja a 2011-ben, illetve 2010 novemberi adatok alapján számított fogyasztói árindex, amelyre a magyar állam ötszázalékos kamatprémiumot fizet.

Mivel 2011 novemberében 4,3 százalék volt az infláció, így – az ötszázalékos kamatprémiummal együtt – 9,3 százalékos induló éves kamatot biztosít az államkötvény az első évben a vásárlónak.

A kötvényt a Magyar Államkincstár fiókjaiban lehet megvásárolni, ahol nem kell számlavezetési díjat fizetni, csupán a megtakarítások után járó kamatadót kell állni – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni