Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 28. 10:55, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Február végéig lehet kedvezményes Interrail bérletet váltani

Február végéig lehet kedvezményes Interrail bérletet váltani

Február 28-ig még kedvezményes első kocsiosztályú Interrail bérletet állít ki a MÁV-START a másodosztályú Interrail Globál bérletet vásárlóknak.

Az ajánlat azoknak szól, akik külföldi utazásaikat a február 1. és május 15. közötti időszakra tervezik. A kedvezményes bérletek a vasúttársaság menetjegyirodáiban és kijelölt nemzetközi pénztáraiban válthatók meg.

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy országon belül tehetünk körutazást. Ezeket az utazási lehetőségeket az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail-bérletcsalád mind biztosítja. Az egy országon belül utazóknak az egyországos Interrail-bérletet ajánlja a vasúttársaság, az elővétel ebben az esetben 11 hónap, így a nyári utazásához szükséges Interrail-bérlet már most megvásárolható.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, addig az utóbbival 31 tagállamban lehet korlátlanul utazni vasúton, néhol még az egyes magánvasutak járatain is. 2019 újdonsága, hogy már nem csak egy, de két, illetve három hónapos érvénytartammal is váltható Globál-bérlet.

Az Interrail-bérlet az összes korosztály igényeinek megfelel, akár az egész család igénybe veheti európai utazásához. A felnőtt bérletet váltó utas kíséretében egy vagy két, mindkét szülő kíséretében összesen négy 12 év alatti gyermek utazhat ingyenes bérlettel. A felnőtt bérlet árához képest a 28 év alatti fiatalok és a 60 év feletti idősek jelentős kedvezménnyel utazhatnak.

Az Interrail-bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítőhelyek listája és bővebb információ a MÁV-csoport honlapján, az alábbi linken olvasható: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek.

A 18 éven aluli fiatalok utazását az Európai Unió ebben az évben is díjmentes bérlettel támogatja; erre ahttps://europa.eu/youth/discovereu oldalon lehet pályázni.

Háttér:

Az Interrail-bérleteket jelenleg elfogadó országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Az Interrail-bérlet megváltása további kedvezményeket is biztosít az utasoknak:
- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,
- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,
- kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,
- ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba,
- kedvezményes múzeumi és egyéb belépők, kedvezményes városnéző programok.

Hasznos tipp: érdemes okostelefonra letölteni az Interrail Rail Planner alkalmazást, amely segít megtervezni a vasúti utazást Európában! Az alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, az Interrail-bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és sok más hasznos funkciót is. Az alkalmazás egyes részei internetkapcsolat nélkül is működnek, tehát nincs szükség hozzá mobiladat-átvitelre.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Illegális migránsokat tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Április 18. 11:24, csütörtök | Helyi

Nem vagy az unokám, nem versz át!

Fodor Zsóka színművésznő közreműködésével készített bűnmegelőzési videót a rendőrség.

2019. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénnyel újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja az április 21-22-ei húsvéti hosszú hétvégén.

2019. Április 18. 11:19, csütörtök | Helyi

Két éve nem volt ilyen magas a pótdíjak utáni befizetések összege

Idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be.