Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 21. 11:42, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Fapados áron svájci kényelem Nyíregyházától Budapestig

Fapados áron svájci kényelem Nyíregyházától Budapestig

– Gyors és olcsó utazás a TELEVONAT-tal a vasárnapi csúcsban –

TELEVONAT néven új szolgáltatást vezet be – egyelőre kísérleti jelleggel – szeptember 30-tól a vasárnapi délutáni csúcsidőszakban a MÁV-START.

A Nyíregyházától Debrecenen át Budapestig közlekedő modern, két egységes FLIRT motorvonaton az egyedi, kedvező ár mellett garantált az ülőhely, mivel a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság.

Szeptember 30-ától vasárnaponként a délutáni csúcsidőszakban új távolsági szolgáltatást vezet be a MÁV-START a nyírségi megyeszékhelyről a fővárosba tartó utasok részére. A 17:08-kor induló TELEVONAT Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen: Debrecen (17:38-kor), Kőbánya-Kispest (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik. A különleges mentesítő járat kizárólag speciális, úgynevezett TELEVONAT-jeggyel vehető igénybe, melynek ára rendkívül kedvező: Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül, de még olcsóbb, ha az utas az önkiszolgáló csatornák valamelyikén keresztül váltja meg a jegyét. Jegyautomatás vásárlásnál ugyanis csak 2366, illetve 2100 forintot, az e-vonatjegyért (akár interneten, akár a Vonatinfóból vásárolva) pedig mindössze 2241, illetve 1989 forintot kell fizetni. A TELEVONAT-tal történő utazáshoz más kedvezmény nem vehető igénybe, így például START Klub VIP- vagy Prémium kártya sem használható fel. A jegy cseréje nem lehetséges, visszaváltása a vonat menetrend szerinti indulása előtt legkésőbb egy órával kezdeményezhető. A másodosztályú járműveken az ülőhely garantált, mivel az adott TELEVONAT-járatra a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el. A járaton kutya és kerékpár nem szállítható.

A TELEVONAT a svájci Stadler Rail által gyártott FLIRT motorvonatokkal közlekedik. A FLIRT-ök a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek.

A vasárnap délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Budapestre a járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal, vonatonként nemegyszer csaknem 700 fővel közlekednek. A vasúttársaság célja, hogy az utasok széles körének vonzó, olcsó, gyors, de legfőképpen biztonságos alternatívát nyújtson a belföldi távolsági közlekedésben. A vonatozás továbbra is az egyik legbiztonságosabb utazási forma, ráadásul automatikusan utasbiztosítás illeti meg az utasokat. A vasúttársaság bízik a TELEVONAT-ok kedvező fogadtatásában, valamint a kezdeti időszak tapasztalatainak kiértékelése után az új szolgáltatás folytatásában és továbbfejlesztésében.

A TELEVONAT-jegy ára:

Nyíregyháza–Budapest

pénztári ár: 2.490 Ft
jegykiadó automatából vásárolva vagy átvéve (5% kedvezmény): 2.366 Ft
e-vonatjegy interneten vagy Vonatinfóból (10% kedvezmény): 2.241 Ft


Debrecen–Budapest
pénztári ár: 2.210 Ft
jegykiadó automatából vásárolva vagy átvéve (5% kedvezmény): 2.100 Ft
e-vonatjegy interneten vagy Vonatinfóból (10% kedvezmény): 1.989 Ft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.