Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 17. 10:31, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjamin sajtófőnök

Fantasztikus győzelemmel kezdte a szezont a Kosársuli!

Fantasztikus győzelemmel kezdte a szezont a Kosársuli!

Szombaton Salgótarjánban lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának első fordulójában.

Tóth Tamás csapata a kemény felkészülést követően valójában nem tudta, mire számíthat: a vendéglátó kerete kissé átalakult a nyáron, több változás is történt náluk, így nem igazán lehetett felmérni, milyen erőket is képviselnek valójában.

Szerencsére a mérkőzés összképét nézve elmondható: jelenleg a Kosársuli jár előrébb! Az első percekben rögtön elléptek a mieink – Vas Péter csapatkapitány és az U20-as mérkőzésen is remeklő Béres Nándor hármasainak köszönhetően hamar 2-8 állt az eredményjelzőn. A hazaiak időkérésüket követően magukra találtak, és a vásárhelyi dobások sem jöttek úgy, ahogy kellettek volna – néhány eladott labda és elhibázott kísérlet jellemezte a játékot. A tarjániak picit elhúztak, végül 26-22-vel zárult az első negyed.

A második tízperc elején már nyolccal is mentek a nógrádiak, ekkor azonban Varga Zalán vezényletével fordított a Kosársuli. Az intenzív adok-kapok játék fej-fej melletti oda-vissza küzdelmet hozott, és már-már úgy tűnt, végletekig kiélezett mérkőzés is lehet: 45-42-vel vonultak pihenőre a felek… aztán jött az a harmadik negyed!

De még milyen harmadik negyed – nyugodtan mondhatjuk, talán az elmúlt időszak legkiválóbb vásárhelyi negyede! Béres, Molnár Bence és Varga pontjaival átvette a vezetést a „rossz vendég” szerepében tündöklő Kosársuli, az értékesített helyzetekhez remek védekezés, lepattanózás és kiváló csapatösszhang társult. Pavlovic és Gajic a legjobbkor villant meg, emellett Varga és Vas kiválóan húzta vezéregyéniségként a társaságot. A 27-8-ra (!) megnyert játékrész abszolút sokkolta a salgótarjániakat: 69-53-mal kezdhettük a végjátékot!

Itt pedig egy pillanatig sem forgott kockán, ki is hagyja el győztesen a játékteret. Béres egy, Vas két triplát is beszórt, és hiába igyekezett a nyáron igazolt horvát, Cubela pontjainak köszönhetően a Salgótarján, a tavaly sérüléssel bajlódó Kelemen Balázs kettesével stílszerűen kereken zárta le a találkozót. 85-70-re nyert a Kosársuli – soha rosszabb kezdést!

Tóth Tamás vezetőedző így látta/értékelte a mérkőzést: „Az első félidőben a helyezkedési hibáinkból több könnyű kosarat szerzett az ellenfelünk. A szünetben rendeztük a sorokat és egy hatékony harmadik negyedet produkálva megfordítottuk a rangadót. A kispad nagyon jól szállt be a meccsbe és olyan motiváltan játszottunk, hogy rászolgáltunk a győzelemre egy olyan pályán, ahol nem sok csapat fog győzelmet ünnepelni. Szerdán újabb fontos derbi vár ránk Tiszaújvárosban, már arra a meccsre készülünk.”

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 70-85 (26-22, 19-20, 8-27, 17-16)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, vezette: Földházi, Lengyel, Domán.

Salgótarján: Dániel 4, Piukovics P. 10/6, CUBELA 26/3, Joó 12/3, Zábó 5/3,
Csere: Kovács -. Piukovics B. 13/9,
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: MOLNÁR 12, BÉRES 16/9, VARGA 17/9, Bálint 4, VAS 17/12,
Csere: Pavlovic 7, Kelemen 7, Perák 1, Börcsök -, Gajic 4, Kovács -.

Tóth Tamás vezetőedző: "Az első félidő védekezési hibáit a szünet után rendeztük. A nagyon motivált csapatunk egy fantasztikus harmadik negyeddel megnyerte ezt a fontos meccset."

Az U20-as csapat is győzelemmel kezdett: Béres, Szepesi, Börcsök és Nánási vezényletével 91-55-ös arányban diadalmaskodtak!

Szeptember 19-én, szerdán 18 órakor a Tiszaújváros otthonában újabb vendégjáték következik a Kosársuli számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.