Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 15. 18:46, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

ESÉLYT SEM ADOTT A NAGYKŐRÖS

ESÉLYT SEM ADOTT A NAGYKŐRÖS

Már a találkozó elején eldöntötte a győzelem sorsát a Nagykőrös a Hódtói Sportcsarnokban.

A sérülésektől tizedelt Kosársuli csak futott az eredmény után, és végül elvesztette utolsó alapszakaszbeli derbijét. A kék-sárgák a folytatásban azért küzdenek majd, hogy a B csoport elitligájában maradjanak a következő szezonban.

A meccs elején úgy tűnt, hogy nem sikerült felébrednie az ebéd utáni szunyókálásból a hazaiaknak. Lakosa Zsolt alakulata nagyon összeszedetten kezdett, és 10-2-re meglépett, amiért Vas Péterék nem túl összehangolt védekezése volt okolható. Erre még rátett egy lapáttal, hogy a pirosaknál felvitték Dobost, aki 219 centiméteres magasságával tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt. 13-27-nél zárult a negyed, nem volt túl rózsás a helyzet…

Halvány reménysugárként 10 -re zárkózott fel a Kosársuli a játékrész elején, ám nem igazán volt igazi vezére a csapatnak, egyedül Szabó pörgött jól. Olyannyira nem, hogy a félidőre 21 ponttal húztak el a Pest megyeiek. Ebben a rövid padozás alatt magára találó Tóth Viktornak volt oroszlánrésze, de társainak sem lehetett oka a panaszra, ragyogó és ötletdús támadások, valamint hatékony védekezés kellett a finoman szólva is magabiztos vezetéshez.

Több mint 20 egységet kellett ledolgoznia a Hódmezővásárhelynek, ám nem adta könnyen magát a vendégsereg, akik között Molnár Miklós villogott. Rövid időre felcsillant az esély, Kun két trojkát süllyesztett el, gyorsan-frissen 14-re lopták magukat Czuprák László fiai. Időben eszmélt a másik kispad, és Kovács második és harmadik kosarát begyűjtve a hárompontos vonalon túlról átlendítette társait a holtponton. Az utolsó 10 minutum előtt végül már megint tetemes 20 pontos differenciát jelzett a tábla.

A végén már mindenki sokat hibázott, kapkodóvá vált a játék. Rostáséknak sajnos nem sikerült kihasználni ezt az időszakot, a remeklő Molnárral, Tóthtal és Dobossal felálló Sólymok már nem engedték ki kezükből a sikert, igaz a vereségükhöz óriási katasztrófának kellett volna bekövetkeznie, látva a 67-90-es végeredményt.

Vásárhelyi Kosársuli – Nagykőrösi Sólymok KE 67–90 (13-27, 14-21, 23-23, 17-19)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Kovács Nimród, Gelencsér György és Földi László
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 320 néző.

Kosársuli: Szabó 18, Bálint -, Pavlovic 8, Vas 10/3, Gajic 15/6.
Csere: Varga 5/3, Kun 6/6, Rostás 5, Horvát -.
Edző: Czuprák László

Nagykőrös: TÓTH 20/6, Lakosa 10/3, MOLNÁR 16/3, Fehér P. 5/3, CANDIDO 10.
Csere: DOBOS 14, Kónya 2, Szablics 2, Kocsis -, KOVÁCS 11/6, Petrás -, Fehér Á. S. -.
Edző: Lakosa Zsolt

Czuprák László: „Azt már a meccs előtt lehetett tudni, hogy a sok sérültünk miatt nem lesz könnyű dolgunk. Végül azonban a borzalmas dobóteljesítményünk döntött. Sajnos már a kenguru bajnokságban sem lehet ilyen teljesítménnyel győzni, nem hogy a másodosztály felsőházában.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére