Városlista
2018. november 15, csütörtök - Albert, Lipót

Hírek

2018. November 06. 16:20, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Egymillióan utaztak a MÁV-START járatain a hosszú hétvégén

Egymillióan utaztak a MÁV-START járatain a hosszú hétvégén

Október 31. és november 4. között egymillióan, ezen belül vasárnap 414 ezren választották utazásukhoz a vasutat, ezért a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét munkába állította az öt nap alatt.

A vasúttársaság a lehetőségekhez képest az InterCity- és a gyorsvonatokhoz is pluszkocsikat kapcsolt, az összes IC mintegy kétharmadát (480 vonatot) megerősítve közlekedtette.

A vasúttársaság szolgáltatását a hosszú hétvégén és az ünnepekkor mintegy egymillió utas vette igénybe, csak vasárnap 414 ezren utaztak vonattal. November 4-én – részben az őszi szünet vége miatt – megduplázódott az utasforgalom egy átlagos vasárnaphoz képest. Az InterCity-k kihasználtsága is ekkor volt a legmagasabb, a vonatok 17 százaléka esetében meghaladta a 80 százalékot.
A vasúttársaság új, szeptember végén indított szolgáltatását, a vasárnaponként, a délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba közlekedő TELEVONAT-ot november 4-én 588 utas vette igénybe, ami 100 százalékos kihasználtságot jelent.

A MÁV-START a hétvége előtt igyekezett minél több csatornán felhívni az utasok figyelmét a kényelmes jegyvásárlási lehetőségekre. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes igénybe venni a jegyértékesítő automatákat, illetve – 10 százalékos kedvezménnyel – az internetes jegyvásárlás, az otthoni menetjegynyomtatás, vagy az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható (szintén 10 százalékkal olcsóbb, akár a Vonatinfó alkalmazásból is elérhető) e-vonatjegy kínálta lehetőséget. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy az önkiszolgáló csatornák népszerűek voltak a legutóbbi hétvégén is, a nettó menetdíjbevétel 17 százaléka innen származott.

A nagy utasforgalomra való tekintettel a MÁV-csoport honlapján napi háromszori frissítéssel nyújtott tájékoztatást az IC-vonatok kihasználtságáról, ezzel is segítve az utasokat a jegyvásárlásban. A megerősített járatoknak és a pluszszolgáltatásoknak köszönhetően a hétvégére vonatkozóan a MÁV-START ügyfélszolgálatára sem zsúfoltságra, sem utaslemaradásra vonatkozó észrevétel nem érkezett.

A vasútvállalat köszöni utasainak, hogy utazásukhoz a vasutat választották és elővásárlásaikkal segítették munkáját!

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 14. 11:07, szerda | Helyi

Illegális migránsokat fogtak el Nagylaknál

A Csongrád megyei rendőrök öt illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A rendőrök a férfiakat előállították.

2018. November 14. 11:05, szerda | Helyi

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2018. November 14. 11:03, szerda | Helyi

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2018. November 14. 11:00, szerda | Helyi

Halálos baleset a 47-es főúton

Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött össze a 47-es főút 196-os kilométerszelvényében, Hódmezővásárhely külterületén.