Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 15. 10:27, hétfő | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Egyéni lövészetek

Egyéni lövészetek

A Várpalota közelében található MH Központi gyakorló és lőtéren az MH 5. Bocskai István Lövészdandár lőgyakorlataival megkezdődtek a Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozat kiképzési eseményei.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljának mesterlövészei és a harcjármű irányzói egy időben, egymással párhuzamosan hajtották végre lőfeladataikat, a Bocskai Tüze páncéltörő és aknavető lövészetekkel együtt.

A 12 főből álló mesterlövész állomány a számukra rendszeresített 12,7 mm GEPÁRD távcsöves puskával és a 7,62 mm SZÉP mesterlövészpuskával hajtották végre egyéni lőgyakorlataikat, amelyek során gyalogos és könnyen páncélozott álló célok leküzdését gyakorolták 350m és 900m között elhelyezett célokon.

Az éves kiképzési terveknek megfelelően a 62. lövészzászlóalj bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport szeptemberben, a Közös Fellépés 2014 gyakorlat keretein belül hajtja végre a különböző szintű összekovácsolási foglalkozásait. Az összekovácsolási feladatok, illetve az azokat követő kötelék lőgyakorlatok előkészítéseként szeptember 10-én a zászlóalj állományából több mint 30 fő hajtotta végre harcjárművekkel az 1-es számú harcszerű lőgyakorlatot 30 mm-es gépágyúval.

A frissen megszerzett tapasztalatokat a jövő héten, a több napra tervezett szakaszéles lőgyakorlatokon már kamatoztatni tudják majd a katonák.

cikk3

(Fotó: Nyikos Krisztián őrmester és Búz Csaba hadnagy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.