Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 12. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Dinamikusan terjed az elektronikus vonatjegyvásárlás az utasok körében

Dinamikusan terjed az elektronikus vonatjegyvásárlás az utasok körében

Csaknem 600 millió forintot hagyott az utasok zsebében a vasúttársaság

Több mint 580 millió forintot hagyott az utasok zsebében a MÁV-START az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti jegyekre adott 5, 10, 20 százalékos kedvezmények révén. Az online megváltott vonatjegyek növekvő népszerűségének köszönhetően 275 millió forinttal több menetdíjbevételt könyvelhetett el eddig a vasúttársaság. Bár mindenki jól jár a kedvezményekkel, a vasúttársaság intézkedéseinek legfőbb nyertesei az utasok.

Az önkiszolgáló csatornákon keresztül január elsejétől szeptember 2-ig vásárolt e-vasúti menetjegyekre az utasoknak nyújtott kedvezmények összértéke meghaladta az 580 millió forintot. A tavaly decemberi menetrendváltáskor bevezetett 5, 10, 20 százalékos kedvezmények ugyanakkor jelentős, 275 millió forintos többletet eredményeztek a MÁV-START menetdíjból származó árbevételében.

Az utasok körében ugyanis egyre nagyobb népszerűségnek örvend az online vásárlás, és ezen belül az e-vonatjegy. Idén közel hatmillió jegyet vásároltak online (ideértve a Vonatinfó mobilapplikációs jegyvásárlási lehetőséget is), ebből 4,5 millió volt az e-vonatjegy. Az elektronikus vásárlás esetében 67, az e-vonatjegyeknél 101 százalékos a növekedés az előző évhez hasonló időszakához képest. Az internetes jegyvásárlási rendszerben 10-ből 9 esetben az e-vonatjegyet választják az utasok, akik felfedezték és megszerették a kényelmes és gyors mobilapplikációs jegyvásárlást is, mivel a Vonatinfó használatával időt lehet megspórolni a pénztárak előtti sorban állás elkerülésével. A mobilalkalmazáson belüli jegyvásárlás június 20-i bevezetése óta már csaknem 220 ezer e-vonatjegyet váltottak a Vonatinfón. Összességében az önkiszolgáló csatornák részesedése 14,5 százalékról 18,9 százalékra nőtt az utasszám tekintetében. Az árbevétel terén szintén jelentős, 5 százalékos az emelkedés.

(A jegyautomatánál megváltott jegyek ára 5, míg az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott e-vonatjegyek ára tíz százalékkal csökkent a téli menetrendváltástól. Az alacsonyabb kihasználtságú, legalább 100 kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatokra szóló e-vonatjegyek pedig 20 százalékkal kerülnek kevesebbe.

Erről bővebben itt olvashat:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasuti-kedvezmenyek-mindenki-kedvere-5-10-vagy-akar-20

A Vonatinfó mobilapplikációs jegyvásárlási lehetőségről ezen az oldalon talál további részleteket:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/jegyvasarlas-vonatinfo-mobilapplikacion)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.