Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 23. 14:53, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csaknem százötven településen lesz szúnyogirtás a héten

Csaknem százötven településen lesz szúnyogirtás a héten

A héten 144 településen és öt budapesti kerületben irtják a szúnyogokat - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel közleménye szerint a múlt heti viharos időjárás miatt körülbelül nyolcezer hektáron nem lehetett elvégezni a szükséges beavatkozásokat, az elmaradt munkálatokat ezen a héten pótolják. A pótlásokkal együtt a héten több mint 62 ezer hektáron igyekeznek csökkenteni a szúnyogok számát.

Budapesten a III., a IV., a XIII., a XXI. és a XXII. kerületben, vidéken Dunaújváros és Szekszárd környékén, valamint Székesfehérváron pótolják az elmaradt szúnyogirtást. Sopron térségében légi, Gyöngyösön földi védekezést terveznek, a Balaton parti településeken pedig várhatóan a hét első felében lesz földi irtás. Békés és Csongrád megyében teljes körű, légi és földi védekezésre készülnek.

A helyettes szóvivő kitért arra is, hogy a szúnyoggyérítést a megyei kormányhivatalok engedélyezik, a méhészeket pedig értesítik a pontos időpontokról a jegyzőkön keresztül. A földi kémiai beavatkozásokat napnyugta után végzik, amikor a méhek már nem aktívak - tette hozzá.

A katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés három hónapja zajlik. Eddig 956 településen, 480 ezer hektáron permeteztek a szakemberek - írta Mukics Dániel, hozzátéve: az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére, önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.