Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 18. 17:57, kedd | PR

Bali - ha lecserélnéd a valóságod

Bali - ha lecserélnéd a valóságod

Bali a világ egyik legvarázslatosabb helye - még mindig, pedig pár évente megduplázódik az ide látogató turisták száma. Mitől izgalmas ez a sziget, amely valójában akkora, mint Békés megye?

Paradicsom egy repülőútnyira

Sok olyan trópusi hely létezik, ahol csodásak a tengerpartok, mesések a naplementék és mosolygósak a helybéliek. Hogy miért legendás mégis Bali?
Ami a legegyedibb Indonézia ezen szigetében, és megkülönbözteti még a többi országrésztől is, hogy a helyiek fenntartanak egy olyan mítoszvilágot, ami sehol máshol a világon nincs.
Balin ugyanis az embereknek a legfontosabb az Istenekkel és a közösséggel fenntartott jó kapcsolat, megelőzi a munkát és minden mást is. Egymást érik a szertartások, az áldozat bemutatások, és amit csak lehet, megünnepelnek. Még a járművek megáldásának is megvan a napja a szigeten, amikor felvirágozzák az összes robogót és buszt.

Még megtalálhatjuk az eredeti Balit

Ez ugyanis az Istenek Szigete: ettől van itt olyan különleges hangulat. Nem túlzás, hogy béke, szeretet lengi be Balit, és - az egyedülálló szörf pontok és bulihelyszínek mellett - ez teszi vonzóvá a nyugati turisták számára.
Aki például Vietnám felől jön, és kicsit belefáradt a ‘nyomulós’ helyiekbe - akik mindent drágábban adnak a külföldieknek -, elengedheti magát ezen a barátságos szigeten.
Persze itt is tudják, hogy a turisták jó pénzforrásnak számítanak, hiszen évtizedek óta áramlanak ide a külföldiek. De egy biztos, az Istenek Szigetén sokkal kedvesebbek az emberek. Balin például akár egy esküvőre is bekéredzkedhetünk, vagy bármilyen helyi ünnepre, szertartásra. És érdemes is, ha maradandó emléket szeretnénk hazavinni.



Választhatunk pörgősebb, turistásabb helyet, de még mindig vannak eldugott szegletek, ahol nyugalomra lelhetünk.
Bali egyértelmű célpont például az ausztrál vagy hongkongi turistáknak, de Európában is sokan ‘ugranak át’. Ezzel együtt ennek a kicsi szigetnek még mindig vannak pontjai, amelyek őrzik az eredeti varázst.

Miért legyünk tekintettel a vendéglátóinkra?

Ahhoz, hogy ez így maradjon, a látogatóknak is vigyázniuk kell Balira. Kevesen tudják, hogy ezen a szigeten bárki korlátlanul fogyaszthat vizet - nincs vízóra, vízdíj -, ettől függetlenül a természet egyensúlyának megőrzése érdekében jó, ha takarékoskodunk ezzel a kinccsel.
A műanyagot is jól tesszük, ha visszafogottan használjuk, mivel ha itt turistáskodunk, a szemetünk a szigeten marad. Akadálytalanul belemosódhat a helyi vizekbe.
Könnyű beleszeretni az Istenek Szigetébe, nem kevés európai berendezkedik itt hosszú távra, de a legjobb, ha felelős utazóként viselkedünk, hogy olyan csodás maradjon ez a hely, mint amilyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.