Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. December 18. 17:57, kedd | PR

Bali - ha lecserélnéd a valóságod

Bali - ha lecserélnéd a valóságod

Bali a világ egyik legvarázslatosabb helye - még mindig, pedig pár évente megduplázódik az ide látogató turisták száma. Mitől izgalmas ez a sziget, amely valójában akkora, mint Békés megye?

Paradicsom egy repülőútnyira

Sok olyan trópusi hely létezik, ahol csodásak a tengerpartok, mesések a naplementék és mosolygósak a helybéliek. Hogy miért legendás mégis Bali?
Ami a legegyedibb Indonézia ezen szigetében, és megkülönbözteti még a többi országrésztől is, hogy a helyiek fenntartanak egy olyan mítoszvilágot, ami sehol máshol a világon nincs.
Balin ugyanis az embereknek a legfontosabb az Istenekkel és a közösséggel fenntartott jó kapcsolat, megelőzi a munkát és minden mást is. Egymást érik a szertartások, az áldozat bemutatások, és amit csak lehet, megünnepelnek. Még a járművek megáldásának is megvan a napja a szigeten, amikor felvirágozzák az összes robogót és buszt.

Még megtalálhatjuk az eredeti Balit

Ez ugyanis az Istenek Szigete: ettől van itt olyan különleges hangulat. Nem túlzás, hogy béke, szeretet lengi be Balit, és - az egyedülálló szörf pontok és bulihelyszínek mellett - ez teszi vonzóvá a nyugati turisták számára.
Aki például Vietnám felől jön, és kicsit belefáradt a ‘nyomulós’ helyiekbe - akik mindent drágábban adnak a külföldieknek -, elengedheti magát ezen a barátságos szigeten.
Persze itt is tudják, hogy a turisták jó pénzforrásnak számítanak, hiszen évtizedek óta áramlanak ide a külföldiek. De egy biztos, az Istenek Szigetén sokkal kedvesebbek az emberek. Balin például akár egy esküvőre is bekéredzkedhetünk, vagy bármilyen helyi ünnepre, szertartásra. És érdemes is, ha maradandó emléket szeretnénk hazavinni.Választhatunk pörgősebb, turistásabb helyet, de még mindig vannak eldugott szegletek, ahol nyugalomra lelhetünk.
Bali egyértelmű célpont például az ausztrál vagy hongkongi turistáknak, de Európában is sokan ‘ugranak át’. Ezzel együtt ennek a kicsi szigetnek még mindig vannak pontjai, amelyek őrzik az eredeti varázst.

Miért legyünk tekintettel a vendéglátóinkra?

Ahhoz, hogy ez így maradjon, a látogatóknak is vigyázniuk kell Balira. Kevesen tudják, hogy ezen a szigeten bárki korlátlanul fogyaszthat vizet - nincs vízóra, vízdíj -, ettől függetlenül a természet egyensúlyának megőrzése érdekében jó, ha takarékoskodunk ezzel a kinccsel.
A műanyagot is jól tesszük, ha visszafogottan használjuk, mivel ha itt turistáskodunk, a szemetünk a szigeten marad. Akadálytalanul belemosódhat a helyi vizekbe.
Könnyű beleszeretni az Istenek Szigetébe, nem kevés európai berendezkedik itt hosszú távra, de a legjobb, ha felelős utazóként viselkedünk, hogy olyan csodás maradjon ez a hely, mint amilyen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 13. 11:50, szerda | PR

Ne hagyd, hogy a gyerek a kanapén hétvégézzen!

Ahogy az okoseszközök és multimédiás szórakozási lehetőségek száma nőttön nő, úgy fordul el a figyelmünk önkéntelenül egy alapvető tevékenységről, ami a gyerekek életéhez hozzá kell tartozzon, ez pedig a mozgás.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:22, hétfő | PR

A legtrendibb téli harisnyák

Az a korszak már elmúlt, mikor a zord időben csak nagymamás stílusú, kötött harisnyát vehettünk fel, ha szoknyát szerettünk volna ölteni. Ma már szupernőies és izgalmas változatok húzhatóak télen, de akár nyáron is.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.