Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 26. 10:29, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

AZ UTOLSÓ PERCBEN FORDÍTOTT A VÁSÁRHELY

AZ UTOLSÓ PERCBEN FORDÍTOTT A VÁSÁRHELY

Jól indult, majd mégsem alakult túl rózsásan a Vásárhelyi Kosársuli Eger elleni, idegenbeli mérkőzésének nagy része.

Ahogy a mesékben szokták mondani, minden jó, ha a vége jó: a nyagyot küzdő kék-sárgák az utolsó percben fordítva két ponttal diadalmaskodtak, és szerezték meg második győzelmüket a 2016-17-es szezonban.

Nem indult jó előjelekkel a derbi, mivel Utasi Gábor nem számíthatott a Tiszaújváros elleni ütközet egyik kulcsemberére Varga Zalánra, aki hátfájdalmai miatt nem volt játékra alkalmas állapotban. A hosszú utazás ellenére sem kezdtek rosszul a vendégek, de 2-6 után elfogyott a lendület, és az egriek fokozatosan átvették a vezetést, sőt eredményes távoli dobásaikkal, Tóth vezérletével átvették az irányítást. A kisszünetre így 8 pontos előnyre tettek szert a messzebbről igencsak pontatlanul célzó vásárhelyiekkel szemben. (21-13)

A folytatásban összekapták magukat Vasék, és egyre közelebb lopóztak a Heves megyeiekhez. Rostás Imre , Béres és a pár éve még Egerben pattogtató Szabó vitte a prímet. A másik oldalon Varga és Tóth tartotta a lelket társaiba, ami azt eredményezte, hogy a félidőben 32-30-ra vezettek.

A harmadik periódusban fej-fej mellett haladtak a gárdák, nem nagyon bírtak egymással a csapatok. Az Egernek jött ki jobban a lépés ebben az időszakban, volt, hogy nyolc egységgel is elmentek. (45-37) Ez főleg az egész találkozón ponterős játékot mutató Illésnek volt köszönhető. A játékrész végére valamelyest magukra találtak Genalék, akik 47-43-ra zárkóztak föl.

Az utolsó 10 perc borzalmasan indult a Vásárhely szempontjából, a harmadik percben Tóth büntetőjével 10 pontra növelte a különbséget az EKE Eger. A Hódmezővásárhely viszont nem adta fel a küzdelmet: a negyed felénél, 61-52-nél lehetett először azt érezni, hogy meg tudják fordítani az állást. A játékmester Szabó labdaszerzései után egy triplát süllyesztette el a hazaiak gyűrűjében, ezzel már egy ponttal több állt a vásárhelyiek oldalán az eredményjelzőn, de nem volt még vége az izgalmaknak újabb Szabó-show kellett az egyenlítéshez: előbb Béres és Pavlovic egy-egy pontosan végrehajtott büntetőjét követően ellopott egy labdát, betalált közelről, majd az ekkor kiharcolt faultból jól célzott a büntetővonalról. A 66-68-as végeredményt pedig Vas Péter állította be.

A Vásárhelyi Kosársuli tehát ha nehezen is, de megőrizte veretlenségét, és két győzelemmel várja a jövő pénteki, MAFC elleni hazai összecsapást.

EKE Eger KOK - Vásárhelyi Kosársuli SE 66-68 (21-13, 11-17, 15-13, 19-25)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Válé F., Záray K. és Nagy V.
Eger, Eszterházy Csarnok 50 néző.

Kosársuli: SZABÓ 22/6, BÉRES 15, Pavlovic 3, Vas 9, Genal 8.Csere: Rostás I. 11., Domján -, Tóth-Baranyi -, Nemes -.
Edző: Utasi Gábor és Czuprák László

Utasi Gábor: “Nagyon álmosan kezdtünk, de fokozatosan feljavult a védekezésünk. Sajnos nem igazán ültek a dobásaink, de nem adtuk fel, és a csodálatos utolsó percnek köszönhetően győzni tudtunk. Örülök, hogy a csapatom rosszjátéka ellenére is képes volt nyerni.“

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.