Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 08. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: Melcher Alexa marketinges munkatárs

Az orgona végtelen határai

Az orgona végtelen határai

Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs “Nyújtsd ki mennyből” című közös előadásukkal várják az érdeklődőket augusztus 13-án a Hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban.

Az ódon falak között felcsendülő dallamok izgalmas zenei élményeket ígérnek.

Az OrgonaPont koncertsorozatban, a könnyű, oldott, és magas színvonalú hangversenyek elsősorban az orgonamuzsikára épülnek. A Filharmónia célja, hogy a kikapcsolódást kereső közönségnek kifinomult és egyben szórakoztató muzsikát kínáljon a forró nyári napokon, a templomok hűvösében.

Augusztus 31-ig az ország 18 városába ér el az orgona által nyújtott különleges hangulat, köztük öt helyszínen találkozik Sebestyén Márta összehasonlíthatatlan énekművészete Szamosi Szabolcs virtuóz, újszerű orgonajátékával.

Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország Nkft. ügyvezető igazgatója missziójának érzi azt, hogy minél több emberrel megszeretesse az orgona hangzását.1995-ben álmodta meg az OrgonaPont sorozatot.

Hogy miért hívják az orgonát a hangszerek királynőjének? Erre a kérdésre többféle válasz lehet, például azért, mert ez az egyetlen hangszer, ami egy teljes szimfonikus zenekart tud utánozni. Augusztusban a fenséges és uralkodó hangszer, az önmagában is varázslatos hangulatot teremtő, különleges énekhanggal találkozik. Az OrgonaPont hangversenyein a művészek nem csak a hagyományos úton szólaltatják meg az orgonát, hanem a hangszerpárosítások által egyedi, páratlan hangzást hoznak létre.

Aki szeretne a különleges hangulatú helyszínen, a festett kazetták és ódon falak díszletei között megpihenni, megnyugodni a nyári hőségben, eközben gyönyörű dallamokat hallgatni és fantasztikus élményekkel gazdagodni az jöjjön el az OrgonaPont hangversenyére.

Szamosi Szabolcs és Sebestyén Márta előadásra jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Szeged, Klauzál tér 7.) és a Hódmezővásárhelyi Református Ótemplom Lelkészi Hivatalban (Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 5).

További információ:http://www.filharmonia.hu vagy ahttp://www.orgonapont.hu oldalakon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.