Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 14. 16:50, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Az augusztus 20-i programokra utazóknak és a gólyatáborozóknak is érdemes a vonatot választani

Az augusztus 20-i programokra utazóknak és a gólyatáborozóknak is érdemes a vonatot választani

Augusztus 15-ig még megvásárolható a korlátlan utazást biztosító, 30 napos Vakáció-bérlet

Idén is népszerűek a MÁV-START kedvezményes Vakáció-bérletei, a 30 napig érvényes változatot azonban már csak augusztus 15-ig, szerdáig lehet megvásárolni. Azok a diákok, akik élnek a felkínált lehetőséggel, korlátlanul utazhatnak a belföldi vonatokon. A 15 napos Vakáció-bérlet augusztus 31-ig vehető meg.

Az ünnepi hétvége programjaira – a fővárosi augusztus 20-i rendezvényekre, a Debreceni Virágkarneválra vagy az országban számos helyen meghirdetett tűzijátékokra – utazó érdeklődőknek, a fesztiválozóknak és a gólyatáborozó diákoknak is érdemes kihasználniuk a vasúttársaság Vakáció-bérletei által kínált lehetőségeket. De azok is jól járhatnak a kedvezményes bérletekkel, akik a sikeres felvételi és a szeptemberi iskolakezdés után sem szeretnének leállni a pörgéssel.

A korábbi évek kedvező tapasztalataiból kiindulva a vasúttársaság idén is meghirdette népszerű, korlátlan utazást biztosító Vakáció-bérleteit. A 30 napos változat még szerdáig (augusztus 15-ig) megvásárolható, s egészen szeptember 14-ig felhasználható. Nagy előnye, hogy érvényes diákigazolvánnyal korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-START és a GYSEV teljes belföldi hálózatán, és még gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani hozzá. (A többi feláras vonat esetében viszont – ilyen például az InterCity – a pót- és a helyjegyek megváltása alól nem ad mentességet.) A 30 napos Vakáció-bérlet 15 900 forintért kapható a vasúti személypénztárakban, de jegyértékesítő automatában, vagy interneten is meg lehet vásárolni. (A 9900 forintba kerülő, 15 napos Vakáció-bérletet augusztus 31-ig lehet megvenni, és szeptember 15-én, 24 óráig lehet felhasználni.)

Idén nyáron a különféle szezonális termékekből (Vakáció- és Balaton-bérlet, kerékpáros túrajegy stb.) eddig több mint 20 ezer fogyott. A Vakáció-bérlet 90 napos változatból 43, a 60 napos változatból 7 százalékkal többet értékesített a vasúttársaság a múlt év hasonló időszakához képest. A tapasztalatok szerint a nyári bérletekkel leginkább a Balatonhoz vonatoznak szívesen a fiatalok, de rajtuk kívül is sokan keresik fel „a magyar tengert”: június közepétől augusztus 8-ig például csaknem 1,1 millióan fordultak meg a Balatonnál vonattal, ami 6,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

További részletek az alábbi oldalon találhatók:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/diak-vagy-utazz-vakacio-berlettel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.