Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 15. 14:55, szerda | Belföld

Augusztus 20. - Budapest több kerületében forgalomkorlátozások lesznek

Augusztus 20. - Budapest több kerületében forgalomkorlátozások lesznek

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt Budapest több kerületében forgalomkorlátozásokra kell készülni a hosszú hétvégén - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint többek között a Lánchidat és az Alagutat több napra lezárják az autók elől. Emellett számos forgalmas útszakaszon, rakpartokon már péntektől korlátozás, megállási tilalom lép életbe.
Pénteken 0 órától kedd reggel 6 óráig lezárják többek között a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret. Szintén pénteken 0 órától hétfő este 6 óráig lezárják a Szent Gellért rakpart két forgalmi sávját is a Hegyalja úttól a Rudas fürdő végéig. Péntek estétől kedden hajnalig lezárják a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig, a Lánchidat (a gépjárműforgalom elől), az Alagutat, valamint az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig.
Emellett a Lánchíd északi járdáját a gyalogos forgalom elől is lezárják szombaton hajnaltól kedd hajnalig. A teljes forgalom elől augusztus 20-án 17 órától este 23 óráig lesz lezárva a Lánchíd.
Vasárnap reggeltől hétfő hajnalig nem lehet közlekedni a Szent Gellért rakparton a Rudas fürdőtől az Erzsébet hídig.
Vasárnap délután 2 órától hétfőn hajnali 1 óráig lezárják a Szent Gellért rakpart, a Budai alsó rakpart, a Krisztina körút, az Attila út, a Hegyalja út, a Naphegy utca, a Kereszt utca, a Kossuth Lajos utca, a Szabad sajtó út, és a Március 15. tér egyes szakaszait.
Augusztus 20., hétfő reggeltől kedd hajnalig lezárják továbbá a Budai alsó rakpart és Pesti alsó rakpart egyes szakaszait.
Szintén hétfőn este 7 órától várhatóan 22.30-ig a Margit híd (gyalogos forgalom függvényében gépjármű forgalom zárása) - Szent István körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Vámház körút - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Kelenhegyi út - Szirtes utca - Sánc utca - BAH csomópont - Alkotás utca - Széll Kálmán tér - Margit körút - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt területet is lezárják.
Pénteken 0 órától jövő kedden reggel 6 óráig megállási tilalom lép életbe többek között a Lánchíd utcában, a Várkert rakparton, az Attila úton, a Fő utcában, a Bem rakparton, a Budai alsó rakparton.
Vasárnaptól szintén kedd hajnalig nem lehet majd megállni a Budai alsó rakpart, s a Pesti alsó rakpart egyes szakaszain.
Vasárnap reggeltől hétfő reggelig a Döbrentei téren, a Szent Gellért rakparton és a Krisztina körúton, míg kedd reggelig a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában lesz érvényben megállási tilalom.
Augusztus 20-án, hétfőn 0 órától kedd hajnalig nem lehet majd parkolni a Széchenyi felső rakparton a Balaton utca és a Kossuth tér között, Jászai Mari téren (Margit híd déli részénél a parkoló területén), a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Széchenyi tér között, a Széchenyi téren körben, valamint a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában, továbbá a Bem rakpart mindkét oldalán a Halász utcától a Bem térig.
A járművek tulajdonosai, üzemeltetői számára zöldszámot hozott létre a BRFK. A 06-80-180-780-as szám augusztus 17-én 0 órától augusztus 22-én 20 óráig üzemel - olvasható a BRFK közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt