Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 18. 17:59, kedd | Helyi
Forrás: Benkő László, Pálfi Zoltán

A Zöld Hódmezővásárhelyért Környezettudatos Közterület projekt nyitórendezvénye

A Zöld Hódmezővásárhelyért Környezettudatos Közterület projekt nyitórendezvénye

A mai napon megtartották a Zöld Hódmezővásárhely Környezettudatos Közterület megújításához kapcsolódó sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes projektnyitót, letették a park alapkövét és elhelyeztek egy időkapszulát is

A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Márky-Zay Péter polgármester, majd a projektről a kivitelező System Service Kft. képviseletében Kérdő Szabolcs projektmenedzser tartott tájékoztatót.

A beruházást a Kaszap és Hódtó utca által határolt területre, a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyére tervezték. A közösségi park baráti társaságok, családi közösségek pihenését szolgálja majd. Megszavaztatták a park nevét és többségében a Kossuth Zsuzsanna Szabadidőparkra voksoltak. A polgármester elképzelhetőnek tarja, hogy koncert megtartására is alkalmas lehet a helyszín.

A park jövőjéről általános iskolásoknak is kiírtak pályázatot. Az 59 pályamunkát beküldő diákok mindegyike pendrive-ot kap ajándékba az önkormányzattól, a három nyertes pályaművet külön díjazzák.
1. helyezett: Miklósfalvi Luca Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 4/a
2. helyezett. Fejes Dominika Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 8/3
3. helyezett: Tóth Bettina Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 5/a

Kérdő Szabolcs projektmenedzser ismertette az 5 fő részre bontott kivitelezést, melyek a fogadótér, tó, dombok, zöldterületek- és sétányok, játszótér és fitneszelemek, valamint büfé és mosdó.

A fogadótér a Hódtó utcától a tóig tartó 1,5 m-es szintkülönbséget áthidaló teraszos rész, melyre műkő, illetve fa ülőfelületű elemek kerülnek elhelyezésre. A teraszok vezetnek le a park fő szervező eleméhez, a tóhoz. A tómeder elkészült, amelyet vastag agyagréteg véd meg attól, hogy a közel 900 m3 víztömeg elszivárgással kifolyjon. A közel 2600 m2 vízfelületen két híd ível át, ezen keresztül lehet megközelíteni majd a park belső részeit.

A teraszburkolattal ellátott, napozóágyas stég lehetőséget ad a közvetlen vízparti kikapcsolódásra. A tó vizét a hódtói csatornából lehet feltölteni, a napi párolgás pótlására pedig az 50 m-es fúrt kút ad lehetőséget. A park automata öntözőrendszerét is a kút fogja kiszolgálni. A terület domborzata szinte teljesen elkészült, folyamatban vannak a sétányburkolatok szegélyezései, vízáteresztő, stabilizált gyöngykavics burkolatok kerülnek elhelyezésre.

Játszótéren 20 db játszótéri eszközt, a fitnesz részen 6 db kültéri gépet helyeznek el, melyek alá ütéscsillapító öntött gumiburkolat kerül. A teljesen körbekerített parkban egy különálló közvilágítási hálózatot, valamint több, mint 100 kerékpár elhelyezésére alkalmas kerékpár tárolót is kialakítanak.

A nyitvatartásról a Polgármesteri Hivatal fog dönteni a későbbiekben.

A projekt másik helyszíne az Európa Park, ahol a faállomány kezelésén túl a sportpálya felújítását tervezik. A fejlesztés során a meglévő pálya új aszfaltréteget kap.

A projekt Magyarország Kormányának támogatásával a Széchenyi 2020 programban, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Befektetés a Jövőbe keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben