Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 11. 16:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A vadbalesetekre figyelmeztettek

A vadbalesetekre figyelmeztettek

Sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni ellenőrzés során a vadelütéses balesetekre hívta fel a figyelmet!

A felhívást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal, valamint a Csongrád Megyei Vadászszövetséggel és Vadászkamarával közösen végezte. Az akcióban vadriasztó sípot kaptak az autósok.

A vadbalesetek szempontjából frekventált helyszínen, a 47-es számú főúton 2018. október 11-én tartottak közúti ellenőrzést a rendőrök, melynek során a baleseti forrásra hívták fel a figyelmet, továbbá vadriasztó sípot és prevenciós szóróanyagot adtak át.

Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára elmondta: nem csak a táblákkal jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedni, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, különösen szürkületkor és az esti, éjszakai órákban. Sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé, az azonban nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, s mekkora lesz az ütközés ereje.

A rendőrség a következőket javasolja a balesetek megelőzése érdekében:

  • Lassítson! A megengedett legnagyobb sebesség nem azt jelenti, hogy annyival is kell haladnia. Szembejövő forgalomnál nehezebb észrevenni a közelben lévő vadon élő állatokat. A sebesség csökkentése segíthet.
  • Ne telefonáljon! Lehet, hogy egy vad áll az úton a következő kanyarban, vagy a következő bukkanó mögött.
  • Kapcsolja be a biztonsági övet!
  • Kapcsolja fel a távolsági fényszórót! Így nagyobb területet láthat át. Szembejövő forgalom esetén természetesen kapcsolja le a reflektort!
  • Tartson nagyobb követési távolságot!
  • Folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.