Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 20. 11:28, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A tervek szerint halad a karbantartás a Keletiben

A tervek szerint halad a karbantartás a Keletiben

Május 27-én menetrend szerint indulhat újra a vonatforgalom

Túl van a tervezett munkák felén az a több mint száz szakember, akik május 13. óta a Keleti pályaudvar karbantartását végzik. A május 26-án befejeződő munkák ütemezés szerint haladnak, aminek köszönhetőn május 27-én hajnalban megindulhat a menetrend szerinti vonatközlekedés. A lezárással és a vonatok közlekedésével kapcsolatos információk a www.mav.hu/keleti oldalon érhetők el; valamint minden érintett járatra rá lehet keresni az Elvira, továbbá az Android és iOS platformon működő Vonatinfó alkalmazás menetrendi keresőjében is. A vasúttársaság ezúton is köszöni és továbbra is kéri utasai türelmét a pályaudvar ideiglenes lezárása és a közlekedési korlátozások miatt.

A két hétig tartó időszak alatt olyan előre tervezett karbantartási munkákat végeznek el a szakemberek, amelyekre nem lenne lehetőség a vonatforgalom fenntartása mellett. Ezáltal megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, javul a menetrend, csökkenni fog a műszaki üzemzavarok valószínűsége, továbbá jelentős mértékben javítani fogják a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok menetrendszerű közlekedését, valamint összességében a pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát.

A pályaudvar lezárása miatt jelentkező nagymértékű forgalmi változások, továbbá az esetenként előforduló rendkívüli események miatt az első napokban a közlekedésben előfordultak apróbb kapacitásbeli és utastájékoztatási nehézségek. A vasúttársaság ezekkel kapcsolatban haladéktalanul intézkedett. A Keletit érintő vonalakon, továbbá az új viszonylaton, Pécel és Piliscsaba között közlekedő járatok kihasználtságát, utasforgalmát is folyamatosan nyomon követi.

A kéthetes karbantartás ideje alatt a szakemberek:

  • a csarnok egész területén, 8670 négyzetméteren újraaszfaltozzák az utasperonokat;
  • javítják a vasúti pályát a pályaudvar teljes hálózatán: 463 darab talpfát, 3155 darab vasbeton aljat, 716 méter sínt, továbbá 131 darab váltó (kitérő) alkatrészt és 1210 méteren ágyazatot is cserélnek;
  • lebontják a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat;
  • kicserélik a padokat, a szemeteseket és az utastájékoztató piktogramokat;
  • új modern utastájékoztató LED kijelzőfalat telepítenek a csarnokba;
  • a térvilágítás karbantartása során 300 darab lámpatest cseréjére is sor kerül, hogy energiatakarékosabb és hatékonyabb legyen a világítás.
  • virágosítják és rendezik a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket;
  • elvégzik a szükséges beavatkozásokat a teljes felsővezeték hálózaton; az állomási biztosítóberendezésen, az energia ellátási hálózatokon;
  • és helyreállítják a megkopott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken.

A Keleti pályaudvaron az utascsarnok és a belföldi pénztárak előtti területet is lezárták a május 26-ig. Az utasok kiszolgálását a Thököly út felől megközelíthető nemzetközi pénztárak területén végzik, ahol 4 belföldi és 4 nemzetközi pénztárablak, illetve egy ügyfélszolgálati munkahely áll az utasok rendelkezésére. A pénztárak 5:25 és 19:40 között, az ügyfélszolgálat 7 és 19 óra között tart nyitva. A pályaudvar zárva tartása idején, a pályaudvaron jegyértékesítő automata nem üzemel – az online vásárolt menetjegyek egy automatán átvehetők, melynek megközelítése a Thököly út felől lehetséges. Kelenföld állomáson mobilpénztár-autóval, a Déli pályaudvaron és Kőbánya felsőn több pénztár várja az utasokat, Kőbánya-Kispest állomás pénztára pedig éjjel-nappal nyitva tart..

A belföldi jegyeiket a Vonatinfó alkalmazásból vagy interneten az e-vonatjegyet választva is megvásárolhatják, elkerülve ezzel a sorban állást.A Keleti pályaudvar karbantartása idején az épületben található Kormányablak zárva tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.