Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 30. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A Mercedes "begyújthatja" a magyar gazdaságot

A Mercedes

Megkezdődik a sorozatgyártás a Mercedes kecskeméti üzemében.

A Daimler AG még 2008-ban döntött arról, hogy az új beruházását Kecskeméten valósítja meg, amivel évi 5 milliárd forint bevételt nyújt a városnak, és 3000 főnek biztosít munkát a térségben.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta Kecskeméten, hogy Benz találmánya megújította az egész világot, mert a nagy változásokat nem lehet feltartóztatni. Kifejtette, napjainkban a világ átrendeződése azt jelenti, hogy Európának ismét meg kell újulnia, ha meghatározó tényező akar lenni a világban. Ehhez reményt és utat mutat a Mercedes beruházása – folytatta -, mivel csak Németország és Közép-Európa együttműködése tudja az európai gazdaságot felpörgetni.

A miniszterelnök elmondta, a magyarok mindig szövetségesnek tekintették a németeket, mivel sohasem irigyeltek tőlük semmit. Németország munkával teremtette meg amit elért, amit jól jellemez, hogy hetven évvel a második világháborús pusztítás után most mindenki a németektől várja, hogy kihúzza Európát a válságból.

Orbán Viktor hangsúlyozta, ami ma itt történik, jóval több egyszerű befektetésnél. A Mercedes hosszú távon tervez hazánkban, szeretne magyar beszállítókkal dolgozni, támogatja a hazai oktatást és innovációt, ezért ez nem pusztán beruházás, hanem szövetség. A Mercedesnek nem csak a magyar piac kell, hanem értékteremtéshez keres partnereket, ezért ez az értékteremtés szövetsége – tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy a beruházással Kecskemét a járműipar újabb fellegvára lesz, az autógyártás pedig a teljes magyar gazdaság közel egytizedét teszi ki és több tízezer családnak nyújt munkát, megélhetést. A mai nap az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarország számára – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, valamint Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte Orbán Viktort. Dr. Dieter Zetsche bejelentette, hogy az új üzemben gyártják majd a Mercedes új kompakt-autó generációjának egy további modelljét, a négyajtós kupét. Az üzem fejlesztése során a dolgozói létszámot a mostani 2500-ról több mint 3000-re növelik. Az igazgató köszönetét fejezte ki a magyarországi politikai, kormányzati és társadalmi partnereknek, akik a messzemenőkig támogatták a gyár fejlesztését. Frank Klein kiemelte, a négy évvel a befektetési döntés után a mai nappal valósággá vált a „Mercedes-Benz Made in Hungary”.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére