Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 11. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

A doni katasztrófa 76. évfordulójára emlékeznek holnap Szegeden

A doni katasztrófa 76. évfordulójára emlékeznek holnap Szegeden

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat közösen emlékezik holnap a doni áttörés 76. évfordulójára a Rákóczi téri, Szabad emlékezés szobránál.

Idén tíz éve annak, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés úgy döntött, méltó mementót állít a Don-kanyarban elesett katonák emlékére. Kligl Sándor szobrát 2009. október 31-én avatták fel a Rákóczi téren. Itt rendezi holnap 20189 január 11-én 13 órától a két hivatal közös megemlékezését, amellyel a hősi halottak, az áldozatok emlékének adózik.

Megemlékező beszédet dr. Mikecz Péter, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója mond, majd Juhász András református esperes imádkozik az áldozatokért. Az emlékezést koszorúzással, és mécses gyújtással zárul.

1943. január 12-én mintegy 200 ezer honvéd szolgált a 2. hadseregben a Don partján. A 76 évvel ezelőtt megindult szovjet támadás miatt több mint százezer magyar katona, köztük háromezer szegedi és mintegy tízezer Csongrád megyei, soha nem tért haza szeretteihez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.